ANGOL NYELVI SZOLGÁLTATÁSOK

book-wallpaper

  A nívós Debreceni Egyetem BTK – Angol szakán végeztem, Amerikanisztika sávon. Diplomám megszerzésével egy időben üzleti angol specializációt is szereztem. Az angol tanszék kitűnő oktatói, az egyetem egyedi kulturális szellemisége, a más kultúrákból érkezett vendégoktatók jelenléte és órái valamint a kurzusok, tantárgyak sokszínűsége, mind hozzájárultak ahhoz, hogy az angol nyelvű világ (USA, Anglia, Ausztrália, Kanada) kultúrájáról (irodalom, politika, oktatás, történelem, sport, zene, nyelvjárás) teljes és átfogó képet szereztem.

Fordítás:

Vállalom angol nyelvű szövegek magyarra fordítását, valamint magyar nyelvű szövegek angolra fordítását. Többéves tapasztalattal rendelkezek, gyors, pontos fordításokat készítek, a célnyelvi kultúra sajátosságainak figyelembe vételével.

Fordítás árak:
Magyarról – Angolra 2,2 Ft/karakter (szóköz nélkül értendő)
Angolról – Magyarra 2 Ft/karakter (szóköz nélkül értendő)

Nyelvi lektorálás:

Vállalom filmek, videók, dalok, cikkek, magán- és hivatalos levelek, reklámanyagok, szórólapok, hirdetések és egyéb kiadványok fordításának nyelvi ellenőrzését és javítását.
Korrektori tevékenység ára: megegyezés szerint

Nyelvi magánórák:

Nyelvi magánóra keretein belül, felkészítést vállalok angol nyelvi (emelt és közép szintű) érettségire, nyelvvizsgára, szakmunkás vizsgákra és szakmai vizsgákra. Vállalok továbbá korrepetálást, felzárkóztatást, fejlesztést és tehetséggondozást, a négy alapkompetencia (olvasott szöveg értése, íráskészség, hallás utáni szövegértés, beszédkészség) különálló fejlesztését is, nyelvi alapok megszerzését (pl. külföldi munkavállalás esetén).
Nyelvi magánórák ára: 2000 Ft/60 perc


 

SZABADIDŐS HORGÁSZAT SZERVEZÉSE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vendéghorgásztatást vállalok Tokajban, a Tisza és a Bodrog folyó tokaji szakaszán, valamint igény esetén a környező morotvákon, holtágakon illetve a tarcali Kengyel tavon és a János tavon, Gávavencsellőn.

Választható horgásztúrák:

Tavaszi UL pergetés jászkeszegre a Bodrogon (március-április 15.)
– Célhal: jászkeszeg
– Járulékos halak: domolykó

UL Pergetés a Tiszán és a Bodrogon (március-április 15. és május-október)
– Célhalak: domolykó, jászkeszeg, balin, csapósügér
– Járulékos halak: csuka, süllő, harcsa

Folyóvízi balinpergetés (május-június)
– Célhal: balin
– Járulékos halak: süllő, harcsa

Vertikális- és jig horgászat harcsára (március-május 1. és augusztus-szeptember)
– Célhal: harcsa
– Járulékos halak: csuka, süllő

Állóvízi csukázás a Kengyel tavon vagy a Tokaj-hegyaljai holtágak valamelyikén (április-május és szeptember-december)
– Célhal: csuka
– Járulékos halak: sügér, süllő, harcsa

Éjszakai harcsapergetés áradás idején (június 16.-augusztus)
– Célhal: harcsa
– Járulékos halak: balin, domolykó, süllő, jászkeszeg

Plasztik csalis pergetés süllőre a Tiszán (október-február)
– Célhalak: fogassüllő, kősüllő
– Járulékos halak: paduc, karikakeszeg, dévérkeszeg, balin, harcsa, domolykó

Csukázás a Bodrog folyón (szeptember-december)
– Célhal: csuka
– Járulékos halak: balin, süllő, sügér, domolykó

Lékhorgászat, mormiskázás (január-február) megfelelő jég esetén!
-Célhal: csapósügér
-Járulékos halak: csuka, süllő, keszegfélék

Az egyes horgásztúrák mellett feltűntetett időszakok csak tájékoztató jellegűek. Az aktuális vízállás és időjárási körülmények befolyásolják ezeket az időintervallumokat. A pontos, aktuális lehetőségekért kérem, telefonon vagy email-en érdeklődjön.

Vendéghorgászat árak:
1 napos horgászat (12 óra) 1 főre -15 000 Ft
1 napos horgászat (12 óra) 2 főre -20 000 Ft
fél napos horgászat (6 óra) 1 főre -10 000 Ft
fél napos horgászat (6 óra) 2 főre -15 000 Ft

A vendéghorgászat árai tartalmazzák az engedélyeket, és az üzemanyagot a benzines csónakmotorba. Igény esetén felszerelést, mű csalikat és aprócikkeket tudok biztosítani.


 

ZENEI ELŐADÓMŰVÉSZETI TEVÉKENYSÉG

_MG_2527

14 éves korom óta zenélek amatőr szinten. Gitározást és éneket magántanároktól, és jórészt autodidakta módon tanultam. A hangszeres tudás elsajátítása után több zenekarban is megfordultam, mint gitáros, énekes vagy gitáros-énekes.
Alapító tagja voltam a Keep It Dark nevű dark rock zenekarnak, amely 5 éven át működött. Később a Gábor Tamás Acoustic nevű akusztikus formációban pengettem a húrokat. Majd 2012-ben alapítottam a tokaji székhelyű First Drop Falls névre keresztelt metál zenekart, ami a mai napig aktív.
Mindezek mellett folyamatosan írtam saját dalaimat és önálló előadóként is felléptem városi rendezvényeken illetve iskolai ünnepségeken. Több mint 10 évnyi színpadi rutinom és tapasztalatom van zenei fellépések terén.

Metál zenekar koncert:

Zenekarommal a First Drop Falls-al fellépéseket vállalunk városi rendezvényeken, falunapokon, zenei fesztiválokon illetve rock és metál fesztiválokon. Hardcore elemekkel fűszerezett melodikus death metál / metalcore –t játszunk. Az őrület és a fejrázás garantált!

Metál zenekar fellépésének ára: 10 000 Ft + útiköltség

Gitáros – énekes fellépés:

Egyéni fellépéseket is vállalok. Hangulatos, dallamos, lírai, akusztikus pop zenét játszok gitáron. Kitűnő „háttérzene”, „aláfestő zene” kávézókba, pubokba, kocsmákba, borkóstolások mellé, városi rendezvényekre, falunapokra, ünnepségekre.

A fellépéshez szükséges hangosítással rendelkezek.
Énekes – gitáros fellépés ára:
Egy órás fellépés 10 000 Ft + útiköltség
Egész napos/estés – megszakításokkal hosszabb ideig tartó – zenélés: 20 000 Ft + útiköltség


 

ÍRÓI, KÖLTŐI TEVÉKENYSÉG

Guitar-Strings-Vulture-Music-Macro-768x1366

A Debreceni Egyetem Bölcsészet Tudományi Karának hallgatójaként 5 éven keresztül szívtam magamba irodalomról, filozófiáról és pszichológiáról azt a tudást, ami bennem is elindított egy alkotói folyamatot. Először az Angol tanszék Short Fiction Writing Workshop kurzusán bontogattam írói szárnyaimat, ahol hétről hétre novellákat írtunk, illetve novellaírói gyakorlatokat végeztünk.
A kurzus annyira megtetszett, hogy két rákövetkező évben is felvettem ezt a tantárgyat. Így összesen 3 évig tanultam novellaírást egy neves mexikói irodalom professzortól Augustin Cadena-tól, akinek személyisége és útmutatása az irodalom, a szavakkal történő önmegvalósítás, vízére sodort. Azóta is rendszeresen írok verseket, novellákat és dalszövegeket magyarul és angolul egyaránt.

Dalszövegírás:

Vállalom dalszövegek írását együttesek, zenekarok és egyéni előadók számára magyar illetve angol nyelven zenei stílustól függetlenül.

Dalszövegírás ára: 6000 Ft/szöveg

Zeneszerzés:

Elsősorban gitáralapokat írok főképp pop, pop-rock és rock/metál műfajokban. Az elkészült gitáralapokra pedig igény szerint énekdallamot, illetve szöveget is írok.

Zeneszerzés ára (csak gitár alap): 6000 Ft
Dalszerzés ára (zene és szöveg): 12 000 Ft

A szolgáltatások árai az ÁFA-t tartalmazzák.